Novotou zářící budova zušky o rozměrech 42 krát 16 metrů je jednopodlažní s plochou střechou a bezbariérovým přístupem.

„Obory momentálně rozmístěné ve dvou budovách Starého Města, se tedy soustředí do jednoho objektu. Rozšířením kapacity a zvýšením počtu učeben vyjde zuška vstříc žákům i pedagogům a nabídne jim kvalitní zázemí s potřebným vybavením,“ uvedl Josef Bazala, muž na postu starosty Starého Města.

Vizuální podobu budovy navrhl architekt Pavel Stojanov, projektovou dokumentaci zpracovala projektová a inženýrská kancelář Mikulík.

V nové základní umělecké škole najdou žáci velký taneční sál s plochou 80 metrů čtverečních pro výuku dramatického oboru, hudební nauky, pořádání koncertů a besídek. V budově jsou čtyři učebny hudební výchovy, rozlehlá třída výtvarné výchovy, jejíž součástí je i pec na vypalování keramických výrobků.

Pepa Vojtek s Yvettou Blanarovičovou rozvlnili zmoklé náměstí v Hradišti muzikálovými hity
Pepa Vojtek s Yvettou Blanarovičovou rozvlnili zmoklé náměstí v Hradišti

„Těší mě, že staroměstská pobočka naší ZUŠ má novou moderní budovu, krásný prostor pro umělecké vzdělávání lidí. Před mnoha lety totiž staroměstský starosta Josef Bazala naznačil, že doslova na zelené louce postaví novou zušku. A jeho slib se proměnil ve skutečnost,“ s povděkem kvitoval Stanislav Nemrava, ředitel ZUŠ Uherské Hradiště.

Dosud se podle jeho slov v hudebním, výtvarném, tanečním a literárně dramatickém oboru vzdělávalo ve Starém Městě 450 žáků a tak tomu bude i v novém školní budově.

„S výstavbu základní umělecké školy se začalo loni v červenci. Podpořil ji Zlínský kraj dotací ze svého rozpočtu ve výši tří milionů korun. Celkové náklady stavby se vyšplhaly na 20,1 milionu Kč, z toho stavební náklady činily 19,5 milionu korun,“ informoval Josef Bazala.

Velkomoravský turnaj.
Staroměšťané na Velkomoravském turnaji potrápili i extraligový Zlín