To vše by měl poskytovat polyfunkční sál, který plánuje vedení Starého Města vybudovat v přízemí kostela svatého Ducha. Prozatím nevyužitý prostor by tak mohl funkčně propojit Jezuitský sklep a vyhlídkovou věž s prostranství před kostelem.

„Zatím jsme vše projednávali pouze v radě a je třeba dostat k akci povolení ještě od zastupitelstva města. Až poté by se začalo pracovat na polyfunkčním sálu, který nám doposud u náměstí chyběl,“ prozradil starosta Starého Města Josef Bazala.

Ilustrační foto.
Plesová sezóna na Slovácku startuje ve velkém

Celkově by se měly náklady na výstavbu vyšplhat přes šest milionů korun. „Provozovatelem bude Sportovně-kulturní centrum, tedy město, ale například farnost zde bude mít pronajaté prostory na padesát let dopředu. Tím dojde i ke splácení vstupní investice, kterou z obecního rozpočtu poskytneme,“ přiblížil Josef Bazala.

Rozsáhlý prostor v kostele svatého Ducha tak může sloužit jak farnosti, tak široké veřejnosti. S jeho dokončením se počítá v květnu příštího roku. „Zajímavé tak budou možnosti využití sálu po křtu či svatbě jako místo, kde se dále může odehrát i hostina,“ dodal za staroměstskou farnost Miroslav Suchomel. 

První miminko hradišťského okresu se narodilo v Uherskohradišťské nemocnici 1. 1. 2018 v 16.06 hodin. Adéle Zimčíkové a Petru Zemkovi z Vlčnova se narodil syn Patrik, 49 centimetrů a vážil 3040 gramů..
První miminko hradišťského okresu je budoucí vlčnovský král