Ačkoliv ještě těsně po úspěšné kandidatuře do Parlamentu České republiky neměl jasno v tom, zdali bude chtít pokračovat i po letošních komunálních volbách v čele města, zařadil se nakonec na kandidátce ODS pro Uherské Hradiště na první místo.

Dalšími lídry svých stran pro komunální volby v Hradišti budou Antonín Seďa (ČSSD), Tomáš Kaplan (KDU-ČSL), Jaroslav Ševčík (Piráti), Ivo Frolec (KRUH-ZVUK), Tomáš Janča (ANO) či za nově vzniklé uskupení Nestraníci dřívější lídr ANO Jan Zapletal.

„Rozhodování o kandidatuře nebylo snadné. Obrovskou podporu mi ale vyjádřila rodina, blízcí a hlavně – Hradiště je moje srdeční záležitost. Náš rod tady žije od pradávna, já jsem tady prožil celý dosavadní život a teď už si neumím představit, že bych dělal něco jiného, než se aktivně podílel na tom, aby se město rozvíjelo správným směrem,“ sdělil ke své opětovné kandidatuře na starostu města Stanislav Blaha.

V Ostrožské Lhotě se konaly o víkendu ženáčské hody.
Hodovou Československou besedu tančilo ve Lhotě 16 párů
Letní filmová škola 2018   David Koller Band na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti
David Koller rozezpíval filmovkové Hradiště

Místostarosta nekandiduje

Na rozdíl od ODS se velké změny odehrály na předních příčkách u lidovců, ANO, TOP09 i Pirátů.

V KDU-ČSL vystřídal Tomáš Kaplan na postu jedničky současného místostarostu Hradiště Zdeňka Procházku. Ten se navíc na kandidáte lidovců vůbec neobjeví.

Také u Pirátů dochází ke změně, kdy jejich dosavadní lídr a poslanec František Elfmark bude kandidovat až z druhého místa. Na špici jej vystřídá starosta hradišťského Sokola Jaroslav Ševčík.

Poslední výraznou změnou prošlo hnutí ANO. Z jeho řad totiž vystoupil Jan Zapletal, který vede nově složenou kandidátku Nestraníků.

Hnutí ANO tak povede mladý podnikatel Tomáš Janča.

V neposlední řadě se pak postaví do čela komunistické strany Ivan Mařák a TOP09 představí na první příčce Zuzanu Vandame.

U poslední z politických stran majících zastoupení v současném zastupitelstvu, tedy u strany Zdravé Hradiště, není prozatím jistý lídr ani to, zdali stihne složit kandidátní listinu. Ty totiž musejí být kompletní odevzdány do konce července.

Česnekem byl provoněn nejen areál buchlovického zámku, ale i městečko Buchlovice.
Buchlovice smrděly česnekem. Ale nádherně