Nařízení je platné počínaje dnem 18. března od půlnoci až do odvolání. Informoval uherskohradišťský mluvčí Jan Pášma. Dodržování nařízení města bude podle něj kontrolovat Městská policie Uherské Hradiště. Město Uherské Hradiště dále doporučuje osobám starším 70 let nevycházet po dobu trvání nouzového stavu mimo svá obydlí, s výjimkou návštěvy zdravotnického zařízení za účelem zajištění neodkladné zdravotní péče.

„Město také zřizuje telefonické linky pro občany v karanténě a pro pomoc seniorům k zabezpečení základních životních potřeb, nákupům potravin či léků.  Podrobnosti jsou uvedeny na webu města. Linky fungují denně od 7:00 do 19:00 hodin a to na číslech: 605 203 016 nebo 730 812 527,“ upřesnil Jan Pášma.

Vážnost situace si toto nařízení města o povinnosti nosit roušky nebo jiné prostředky k ochraně sebe i ostatních podle starosty Stanislava Blahy vyloženě žádá. V žádném případě nám nejde o represi, ale o eliminování rizika šíření nákazy mezi obyvateli Uherského Hradiště. Jde o to na maximum zvýšit ochranu obyvatel zejména tam, kde je vyšší koncentrace lidí, tedy v obchodech,  prostředcích MHD a na podobných místech,“  uvedl Stanislav Blaha.

Do týmu Uherskohradišťské nemocnice se zapojilo přes dvacet studentů lékařských a zdravotnických fakult. Na snímku Roman, Helena a Karel.
Bojové podmínky: studenti na zkušené v nemocniční praxi