Dvacet pět let v životě zmíněného moderního školského zařízení, které si v pátek jeho pedagogové a studenti připomenuli, má v sobě trochu nostalgie, ale stojí také za zamyšlení.

„První výuka začala v září 1991 v pronajatých prostorách Střední průmyslové školy strojní v Uherském Hradišti. Byly v ní otevřeny dvě třídy v oboru počítačové elektronické systémy, které navštěvovalo 16 žáků. Ředitelem se stal zřizovatel školy Oldřich Kratochvíl," vnořila se do historie vzdělávacího ústavu jeho ředitelka Radomíra Veselá.

Čas ale běžel neúprosně dál. O rok později měla škola k dispozici čtyři učebny, v roce 1993 si pronajala další budovu a zřídila počítačové sítě, ale také se začalo s rekonstrukcí základní školy v sousedství světelné křižovatky v Kunovicích, kterou získala do dlouhodobého pronájmu od města.

„V budově vzniklo 11 nových učeben a přesunulo se do ní ředitelství školy. To má dnes i s provozním zázemím sídlo v budově v areálu Abrahámovy cihelny, která prošla v roce 1994 rozsáhlou obnovou," upřesnila ředitelka školy.

Za čtvrt století opustilo brány školy 1659 absolventů devíti studijních oborů, a to jako dospělí, s maturitním vysvědčením v kapse a hlavně plni plánů a nedočkavého očekávání, co život přinese.

„V současné době má škola 17 tříd, jejichž žáci studují v oborech vzdělání komerční právo a počítačové elektronické systémy. Výuka probíhá nejen v denní, ale i v kombinované formě studia. Na vzdělávání žáků se aktuálně podílí 22 pedagogů," sdělila Radomíra Veselá.

V rámci oslav pětadvacátého jubilea školy byly uspořádány pro uchazeče o denní formu studia netradiční dny otevřených dveří. Zájemci o studium si měli možnost školu prohlédnout, setkat se s jejími žáky, kantory i absolventy školy.

V rámci programu takzvaných Hravých sobot si mohli zájemci o studijní program počítačové elektronické systémy vyzkoušet praktické aplikace z oblasti počítačové techniky za asistence vyučujícího odborných předmětů, nebo si vytvořit navštívenku podle vlastního návrhu.

„Program také nabízel služby kvalifikovaných kosmetiček či možnost si povídat v angličtině s rodilým mluvčím Andrew Napthinem, který si s účastníky zazpíval při kytaře," informovala šéfka školy.

Když se jubiluje, tak se gratuluje, a když se gratuluje, tak se i chválí.

„Ještě před pár lety bych nevěřila, že někdy budu studovat vysokou školu. Za to vděčím pedagogům, kteří nás na Soukromém gymnáziu a střední odborné škole v Kunovicích připravili na lepší budoucnost," svěřila se bývalá studentka Simona Aquilarová.

„Každý z nás pedagogů si přeje, aby naše škola byla skutečně dobrá a úspěšná, aby naplnila její heslo: Tradice, serióznost a konkurenceschopnost," odkryla plány vzdělávacího ústavu jeho ředitelka.