To ale včera před soudem Kotouček popřel. V případě, že bude shledán vinným, hrozí mu až deset let za mřížemi.

Ke znásilnění třicetileté ženy došlo loni v říjnu na cestě mezi Malenovicemi a obchodním centrem Centro Zlín, když šla po osmé hodině večer na nákup.

„Zezadu mě chytil maskovaný muž a strhl na zem. Nejdřív jsem myslela, že se jedná o loupežné přepadení, ale v momentě, kdy mě začal osahávat po těle, mi došlo, že mu jde o něco jiného,“ popsala třesoucím se hlasem dívka hrůzný zážitek. Přestože se žena násilníkovi vehementně bránila, muž ji nakonec pod výhrůžkou ublížení donutil k orálnímu styku.

Otřesená žena celý čin policii oznámila až druhý den. „Bohužel stopy DNA, které jsme u ní odebrali, pouze ukázaly, že se jednalo o muže, ale vzhledem k jejich malému množství už nešlo určit, zda patřily obžalovanému,“ konstatovala státní zástupkyně Ilona Chudárková.

Druhý případ se stal na začátku listopadu, kdy podle obžaloby Kotouček na místním kopci Svárovec přepadl šestnáctiletou dívku, která tam v podvečer venčila psa. „Nemohla jsem strachy ani křičet. Jen jsem brečela. Osahával mě a pak mi zajel rukou pod kalhotky. Najednou přiběhl můj pes a začal na něj štěkat a vrčet. Asi se toho lekl, protože mě pustil a utekl,“ popisovala druhá napadená dívka. V tomto případě nebyl muž maskovaný a žena tak policii pomohla sestavit jeho portrét, na jehož základě byl Kotouček zatčen.

Třetí obětí je osmnáctiletá žena, která byla přepadena v lednu na cyklostezce v úseku mezi nákupním centrem a malenovickým sídlištěm. Násilník ji přepadl, když telefonovala se svou babičkou. „Věděla jsem, že za mnou někdo jde, měla jsem strach, tak jsem vzala telefon a volala babičce. V tom mi rukou zakryl ústa, vytrhl mi mobil z ruky, odhodil ho a snažil se mě srazit na kolena. Když se však sklonil pro telefon, ze kterého se pořád ozývala babička, která říkala, že už volala policii, podařilo se mi vytrhnout a utekla jsem,“ vylíčila třetí svědkyně.

Státní zástupkyně viní Kotoučka ze tří trestných činů. „Pachatel se dopustil znásilnění, pokusu o znásilnění a omezování osobní svobody. Za to mu hrozí trestní sazba až deset let,“ konstatovala.

Kotouček ale tvrdí, že nic z toho neudělal. „Je politováníhodné, co se těmto dívkám přihodilo, ale já jsem nic z toho nespáchal,“ hájil se obžalovaný před senátem.

K objasnění případu by mohli pomoci i další svědci, včetně Kotoučkovy bývalé manželky. Ta u soudu vypověděla, že ji její muž nejméně třikrát fyzicky napadl a byl hrubý nejen na ni, ale i na sousedy z domu.

Kotouček, který je momentálně nezaměstnaný, pracoval dřívě u bezpečnostní agentury v Centru Zlín. I tam měl ale podle jeho bývalé nadřízené Elišky Lapčíkové problémy. „Často si na něj stěžovaly prodavačky, že se ho bojí, protože se na ně dívá divným pohledem, a některé prý sledoval skrz výlohy nebo regály,“ uvedla Lapčíková. Proti tomuto výroku se Kotouček ohradil s tím, že pouze dělal svou práci.

„Mým úkolem bylo vyhledávat i potenciální kapsáře. Pouze jsem tedy sledoval, co se děje v obchodech,“ bránil se. Soudce Dušan Beránek během celého dne vyslechl řadu dalších svědků, kteří Kotoučka znali, a pak případ odložil prozatím na neurčito. „Je třeba získat ještě další důkazy. Obžalovaný se také musí podrobit sexuologickému vyšetření,“ uzavřel soudce.