Do funkce nastupuje po Bronislavu Vajdíkovi, který z ní byl odvolán 25. listopadu loňského roku po šesti letech a devíti měsících svého ředitelování.

„Paní Marie Fremlová byla Radou Zlínskou kraje jmenována na základě výsledku výběrového řízení. V organizaci, kterou nyní povede, předtím již pět let pracovala a věřím, že bude zdárně pokračovat v potřebné optimalizaci organizace tak, aby se sociální služby posouvaly dopředu a reagovaly na měnící se potřeby společnosti, zejména na proces stárnutí populace, transformace služeb pro osoby se zdravotním postižením a související poptávky po kvalitní nabídce sociálních služeb,“ sdělila radní Michaela Blahová, zodpovědná za sociální záležitosti, rodinnou politiku a neziskový sektor.

CENNÝ NÁLEZ. Při stavebních pracích Cyrilometodějského centra byl odkryt hrob s kosterními pozůstatky dítěte.
Archeologové odkryli ve Starém Městě hrob sedmileté Slovanky z konce 9. století

Samotná nová ředitelka Marie Fremlová se chce zaměřit na tři důležité věci.

„Na prvním místě musíme veškerý náš čas, úsilí a finance směřovat k tomu zranitelnému a slabému člověku, o kterého pečujeme. Jsme tady ne pro organizační strukturu, ale pro každého jednoho konkrétního člověka. To je pro mě to nejdůležitější,“ řekla Marie Fremlová.

Jako druhý bod svého „ředitelského programu“ označila fakt, že každý pracovník v sociálních službách, nezávisle na tom, v jaké pozici je zařazen, je jedním z podstatných článků zapadajících do celkové mozaiky sociální práce. Do třetice pak jsou významnými pilíři ti, kdo vedou jednotlivá zařízení Sociálních služeb Uherské Hradiště, a stojí na nich manažerská zodpovědnost.

Než Marie Fremlová začala pracovat v Sociálních službách Uherské Hradiště působila mimo jiné jako místostarostka Bánova.

Jiří Gračka, mluvčí Arcibiskupství olomouckého
Kunovice ve sporu s církví o pozemky chtějí mimosoudní smír