Ti všichni byli vyznamenáni 28. února ve Zlíně na předávání cen za HIT sezony Východní Moravy. Slovácký region si tak odnesl hlavní cenu HIT sezony, speciální cenu poroty a ocenění za významný počin v cestovní ruchu na území Zlínského kraje.

„HIT sezony 2017 putovalo Baťovu kanálu, který připravil návštěvníkům prodloužený víkend na přelomu dubna a května, kdy mohou navštívit otevírání cyklostezek, zahájení plavební sezony a letecký den v Otrokovicích,“ sdělila ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy Dana Daňová.

Sledujeme: Baťův kanál, využití, rekreace, sociální zázemí

Porotce pak nejvíce zaujal příměstský dětský tábor v hradišťském Parku Rochus, který se soustředí na slovácké tradice a folklor.

„Minulý rok jsme uspořádali první, pilotní ročník a zaznamenali jsme obrovský zájem i úspěch táboru. Letos rozhodně budeme pokračovat,“ sdělil za spolupořadatele starosta Hradiště Stanislav Blaha.

V neposlední řadě označili porotci za významný počin staroměstskou KOVOZOO.

„KOVOZOO se stala atraktivním turistickým cílem, který v minulém roce oslovil přes 80 tisíc návštěvníků, ale má také vzdělávací ambice, podporuje představivost a fantazii“, zdůvodnila nakonec ocenění Dana Daňová.