Ocenění za třetí místo převzali zástupci Slováckého muzea ředitel Ivo Frolec a jeho zástupkyně Iveta Mátlová za oceněnou galerii. Sbírka „muzejních Thálií“ se tak v muzeu rozrostla na pět prestižních ocenění získaných od roku 2004. Slovácké muzeum je tak jediné v republice, které obdrželo už třikrát uznání odborné poroty a také dvakrát podporu ze strany veřejnosti.

Ilustrační foto.
Páteční Slovácké noviny mají novou podobu

„Po obdržení ocenění, které určuje odborná porota, je to dnes jasný důkaz, že všechny naše objekty, expozice, výstavy a také doplňující akce v podobě přednášek, koncertů, výukových programů jsou na vysoké úrovni. Ocenění je projevem důvěry v naši práci od regionálních návštěvníků i turistů,“ řekl Ivo Frolec, ředitel Slováckého muzea. Dodal, že tato cena také ukázala, že se nejedná pouze o množství návštěvníků, kteří k nim zavítají, ale hlavně o vztahu návštěvníků k jejich instituci. (poh)

Ve středu 17. května se sešlo na dvě stě demonstrantů na uherskohradišťském Masarykové náměstí na protestní akci proti politickému působení Andreje Babiše a chování Miloše Zemana s názvem Proč?
Proč? Proto! Demonstranti obsadili i hradišťské Masarykovo náměstí