Všichni fanoušci této sportovně-kulturní události dostali pod vánoční stromeček nadělená opravdu zvučná jména, na která se mohou do příštího léta těšit. Nicméně nejen o vystoupení hudebních hvězd bude příští ročník Slováckého léta. Jeho pořadatelé vyrukovali rovněž s několika novinkami, včetně dlouhodobých soutěží. „Z nich bych rád jmenoval TOP SONG, tedy úkol pro hudebníky složit píseň na téma Slovácké léto, TOP FORMA, tedy nejvýraznější proměna fyzické formy během šesti měsíců, a TOP FOTO, soutěž o nejlepší fotku z nadcházejícího ročníku Slováckého léta," představil novinky roku 2015 za organizátory Marek Pochylý.

Zdroj: Youtube

Slovácké léto by se podle jeho slov rovněž rádo zapojilo do akcí spojených s recyklací odpadů a ochranou životního prostředí obecně. A opomenuta nebude ani samotná sportovní stránka tohoto červencového podniku. Nejrůznější sportovní turnaje se rozjedou hned v několika vybraných moravských městech, aby se následná závěrečná finálová klání přesunula právě do hradišťských ulic.

Novinkou roku 2015 bude také nová, pomalejší verze hymny Slováckého léta, kterou je song Léto je v nás. „Na popud Marka Pochylého jsem oslovil kluky z Argemy, aby nám s písničkou trochu pomohli. Nakonec ji nazpíval zpěvák Argemy Jarda Hnilica, aranžmá si vzal na starosti klávesák Argemy Dan Škrášek a vše se nahrálo ve studiu kytaristy Argemy Ivoša Ledabyla," popsal vznik nové verze skladby její autor Radek Malenovský. Na tóny hymny Léto je v nás, stejně jako na vystoupení všech pozvaných hudebních hvězd, si příznivci Slováckého léta budou muset počkat do letních prázdnin. Další ročník tohoto podniku se uskuteční od 3. do 12. července 2015.