Po pouhých dvou hodinách chyběly v udírně klobásy, zaprášilo se i po tlačence, pečeném mase a dalších pochutinách. Zabijačková polévka ještě byla, jenže pro změnu došly umělohmotné lžičky, takže organizátoři museli narychlo shánět další.

„Prodali jsme úplně všechno, nemáme nic. Dvacet kilo jater, čtyřicet kilo kolena, jazyky, srdíčka, dohromady asi sto kilogramů jídla,“ vypočítal Bronislav Polášek, který měl na akci Slovácká zabijačka jeden z prodejních stánků.

Charitní ples v Horním Němčí
Divoké husy zdvojnásobí výtěžek Charitního plesu v Horním Němčí

Na prasátku si pochutnávala i Pavlína Hrdlíková z Uherského Hradiště. „Je to výborné,“ usmívala se. Její dcera dala nejprve přednost sladké trubičce, když však viděla, jak mamince chutná, zajedla cukroví kouskem jater.

Stovky návštěvníků ale nemířili do Parku Rochus jen kvůli dobrému jídlu. Mohli si zde živě připomenout masopustní období, které trvalo od Tří králů až do Popeleční středy a které bylo časem zábav a bujarého veselí. Bohatý program zpestřila tradiční obchůzka fašančárů a masopustní mečový tanec „pod šable“, který předvedl folklorní soubor Javorina ze Strání. 

Fašanková obchůzka v Dolním Němčí
Na "posunutém" fašanku v Dolním Němčí měli medvěda z Komně