Oplocený areál pro děti, který vyšel bezmála na dva miliony korun, však kromě klasických atrakcí odhalil také profesionální minigolfové hřiště, které splňuje přísné parametry minigolfových soutěží a turnajů, jež se na něm do budoucna mohou pořádat.

„Velice se mi tady libí. Na otevření jsem vzala svého vnuka a za týden čekám příjezd dalších, takže už obhlížím místečko, kde s nimi budu trávit část dne. Horní Němčí potřebovalo podobné místo jako sůl. Jediný plac pro děti bylo padesát let staré hřiště v parku, kde jsme moc často nechodili," pochvalovala si osmašedesátiletá Horněmčanka Věra Lečbychová.

K úspěšnému dokončení celého areálu se vyjádřil před přestřižením slavnostní pásky také starosta Horního Němčí Lumír Kreisl. „Máme před sebou moderní sportovní areál, který budou využívat všichni obyvatelé Horního Němčí, ale také lidé z okolních obcí. Jsou zde hrací a sportovní prvky pro všechny kategorie, jak se říká od čtyř do sto deseti let. Máme zde skluzavky, houpačky, prolézačky, ale také minigolfové hřiště či posilovací stroje," představil nově otevřené hřiště. Na konec svého proslovu vznesl také jedno přání do budoucna. „Vzhledem k vysoké úrovni minigolfových jamek bych byl rád, kdyby u nás vznikl spolek, který na něm bude pořádat turnaje a také zastupovat Horní Němčí na soutěžích v minigolfu po celé České republice," dodal Lumír Kreisl.