„Děti a pohyb prostě patří k sobě a neexistuje snad nic hezčího, než když rodiče nebo prarodiče sledují své potomky při pohybu v přírodě. Dětem je třeba nabídnout alternativu a postupně sezení u počítače nahradit jinou činností a zábavou. Třeba pohybem malebnými zákoutími hradišťských chodníčků, jejichž 14. ročník uspořádal Klub českých turistů Uherské Hradiště,“ řekl sebejistě jeho předseda František Čevela z Huštěnovic.

Podotkl, že ze sdělovacích prostředků je čím dál častěji slyšet o závislosti na virtuálním prostředí - počítači, internetu i sociálních sítích. Přesto je třeba si uvědomit, že technika, počítače a internet, to je trend, kterého se nezbavíme. Je totiž běžnou a nedílnou součástí našeho dnešního života.

„Na putování po hradišťských chodníčcích jsme se dnes vypravili s třiapůlletým Martínkem a dvouletou Barunkou, kterou vezeme v kočárku, poprvé. Ale po okruhu hradišťských chodníčků chodíme s dětmi dost často,“ svěřili se manželé Soňa a Martin Mikulincovi. Podruhé si vyšláply po chodníčcích města ke kapli Rochus sedmiletá Zorka Kratochvílová s devítiletou Rozárkou Škopíkovou.

Na pěti stanovištích 5500 metrů dlouhé trasy Hradišťských chodníčků čekal na děti nějaký úkol, který bylo třeba splnit, aby dostaly do účastnického listu razítko. V cíli, u hradišťského nákupního střediska Dukla, kde byl také start, dostali kluci a holky dárečky a pamětní list.

RADOVÁNKY. Do areálu Jízdy králů v Kunovicích přišlo v sobotu na 3. Dětský den s Hamé na 2500 lidí.
Třetí ročník Dne dětí s Hamé si v Kunovicích nenechalo ujít 2500 lidí