„Já si myslím, že máme docela silné mužstvo. Ve škole je hodně dobrých fotbalistů, takže máme na to, abychom soutěž vyhráli,“ říká sebevědomě patnáctiletý Filip Vecheta.

Právě na přesné zásahy mládežnického reprezentanta bude domácí tým z Uherského Hradiště na dvoudenní akci spoléhat.

„Je to super soutěž. Hodně si ji s kluky užíváme,“ říká talentovaný fotbalista.

Účastníci byli rozděleni do dvou tříčlenných skupin.

Jiří Hadaš
Den dětí s Hamé a českými biatlonisty

„Hraje se šest plus jedna, střídá se hokejovým způsobem. Hrací doba je dvakrát dvacet minut. Vítěz skupiny postupuje přímo do semifinále, družstva na druhém a třetím místě ve skupině hrají čtvrtfinále,“ informuje ředitel turnaje a šéftrenér mládeže ligového Slovácka Zdeněk Botek.

Sportovní liga základních škol v minifotbalu je určena starším žákům druhého stupně základní školy ročníku narození 2001 až 2004.
V chlapecké kategorii bojují o vítězství týmy základních škol Vrdy, Marjánka Praha, Karviná, Sportovní Uherské Hradiště, Boskovice a České Budějovice, v soutěži dívek startují Ostrava, České Budějovice, ZŠ Sportovní Uherské Hradiště, Eden Praha, Pardubice a Dolní Bečva.

Zatímco turnaj chlapců hostí hlavní fotbalový stadion, děvčata bojují na vedlejším atletickém stadionu. Vyřazovací boje jsou na programu v pátek od 8.30, vítěz bude znám krátce po obědě. Slavnostní vyhlášení je na programu ve 13.00.