Problém tkví stále v tom, že před několika měsíci tam ukončila pracovní poměr učitelka Alena Zemková. Své důvody si ale ponechala pro sebe a stejně tak její odchod nekomentovala ředitelka školy. Mezi rodiči žáků se mluví o tom, že obě ženy měly mezi sebou rozepře týkající se personálního obsazení. Spor nezůstal za zdmi instituce, ale zvedl vlnu reakcí ze strany pedagogů, zástupců obce i rodičů dětí. Starosta obce proto požádal školní inspektory o prověření situace. „Kontrola sice žádné chyby ve výuce neukázala, upozornila však na přetrvávající nesoulad mezi personálem. Situaci musí posoudit rada obce a zastupitelstvo, protože stávající stav a atmosféru ve škole nepovažuji za příznivou,“ poznamenal starosta Vlčnova Jan Pijáček.

Starosta: Svírá se mi žaludek

Ten potvrdil, že se k němu dostaly zvěsti o plánovaném odchodu čtyř pedagogů místní školy. „Doufám, že se jedná o fámu. Podobné úvahy budou mít opodstatnění až ve chvíli, kdy tak učitelé skutečně učiní. Přiznám se ale, že při vzpomínce na školu se mi svírá žaludek,“ přiznal první muž vlčnovské radnice.

Někteří členové pedagogického sboru se netají rozladěním z atmosféry, která v současné době ve škole panuje. „Za dusnou atmosférou stojí fakt, že paní ředitelka nepřistupuje k jednotlivým pedagogům stejně. Svou práci máme rádi a budeme usilovat o zlepšení situace. Prvním předpokladem je ale otevřená komunikace mezi všemi členy našeho týmu,“ poznamenal předseda odborů vlčnovské ZŠ Jan Vorba.

Zástupci České školní inspekce doufají, že je vedení školy bude informovat o tom, jakým způsobem krizi ve škole vyřešili. „Nemůžeme jim to direktivně nařídit, tuto pravomoc nemáme. Naši inspektoři ale zjistili, že personál školy má mezi sebou nesrovnalosti, a vyjádření vedení vlčnovské školy by mělo být jakousi automatickou zpětnou vazbou na naše závěry,“ podotkl mluvčí České školní inspekce v Praze Libor Vacek. Ředitelka ale rozhodně nehodlá z boje utíkat. „Problémy, které se v poslední době objevují, beru jako součást své práce. Rozhodně mi mou práci neznechutily, a proto ani neuvažuji o tom, že bych ze školy odešla,“ popsala své pocity ředitelka školy Jana Geržová.

Související články:

Vlčnov: učitelé čekají na verdikt

Jak se doposud kauza ve vlčnovské škole vyvíjela si můžete přečíst vpravo nahoře v oddíle Související články