Šli do svých tříd, aby tam rodičům, známým a návštěvníkům předvedli, co všechno umí a jaké školní pomůcky používají. Konal se tam totiž den otevřených dveří.

„Většina škol pořádá dny otevřených dveří k nalákání dětí do prvních tříd. Naším cílem bylo ale také ukázat rodičům žáků, v jakém prostředí se jejich ratolesti vyučují,“ uvedl ředitel kunovické základní školy Marek Tvrdoň.

Návštěvníci školského zařízení tak v sobotu zhlédli nejprve vernisáž výtvarných prací dětí a také prezentaci projektu Pravěk, kterou předvedla třicítka žáků šesté třídy. K vidění byla i ukázka hodin žáků prvních tříd, výroba keramiky, tělovýchovná pásma nebo fyzikální a chemické pokusy. Rodiče si mohli prohlédnout všechny učebny, videa s ukázkami ze školních akcí nebo literární či hudební pásmo. Velkou pozornost mnoha hostů školy vzbudila interaktivní tabule v jedné ze tříd.

„Tabuli máme ve škole už rok a pracujeme na ní s dětmi hlavně v matematice, angličtině nebo zeměpise. Slouží nejen k ušetření času kreslením a psaním křídou na klasickou tabuli, ale i ke hravější formě výuky dětí,“ poznamenala učitelka matematiky a zeměpisu Vladislava Michalčíková, která funkce tabule přítomným předváděla.

Přečtěte si také:

Kunovičtí žáci představili své absolventské práce

Žáci si vyzkoušeli rétorské dovednosti

Více se dočtete v týdeníku Slovácké noviny ve středu 13. února