„Naše otevřené sklepy děláme jako kontrast pohody vůči masovým akcím. U nás máte vstupné za stovku, klidné odpoledne s piknikováním a dobrými víny od mikrovinařů, se kterými si rovnou můžete popovídat,“ láká do sklepů otevřených dokořán Jaromír Dvořáček, spoluorganizátor akce derflanských vinařů.

První dva ročníky Derflanských otevřených sklepů byly tak dobré, až se lidi bojí, aby na III. ročník nepřišly davy lidí. Nebojte se, nepřijdou. Sedm vinařů na jednom kilometru, to si můžete projít opravdu loudavým krokem. Degustovat budete pod širým nebem nebo v příjemně chladivých sklepích. Akce začne ve 14 hodin, skončí kolem 20. hodiny.

Koštovat víno můžete v sobotu od 15 do 22 hodin v patnácti sklepech Vinařské ulice v Polešovicích.

„Loni v květnu založili polešovičtí vinaři novou tradici s názvem Otevřené sklepy. Vínomilci si totiž žádali samostatný Den polešovického vína, takže jsme se pustili do zmíněné akce,“ uvedl Michal Zapletal, starosta městyse a vinař v jedné osobě. Ve Vinařské ulici budou hrát ke koštování vína a dobré pohodě cimbálové muziky Dolňáci, Ohnica a Špica. V ceně čtyř stovek vstupného je sklenička a volná degustace. 

SEKÁČSKÉ KLÁNÍ. Kosecké písně se staly v Buchlovicích železnou košilí.
V zámeckém parku budou svištět kosy a znít kosecké písně
Parkovací dům potřebuje Stará Tenice jako sůl.
Parkovací dům vyroste ve Staré Tenici. Jak bude vypadat?