„Po budování kanalizace a následném uvedení komunikace do původního stavu se před naším domem vytváří při dešti malý ,bazén'. Když projíždí auto, tak nám voda stříká až na schody vedoucí k domu," povzdechl si obyvatel obce Tomáš Piják.

Podle Bronislava Malého, ředitele Ředitelství silnic Zlínského kraje, jim zatím problém na silnici II/490 nikdo nenahlásil.

„Existují určité záruční doby, takže pokud se na silnici objevily nerovnosti, určitě můžeme jednat o opravě," uvedl Bronislav Malý. Právě Ředitelství silnic Zlínského kraje všechny opravy na silnicích zadává.

Nespokojení obyvatelé v těchto případech musí problém nejlépe oficiálně nahlásit úřadům.

„Mohou se obrátit na odbor dopravy na městském úřadě v Uherském Brodě nebo i přímo kontaktovat naši majetkovou správu v Uherském Hradišti," uvedl Bronislav Malý. Možností je také vyplnit formulář na webových stránkách Uherského Brodu.

Podle vedoucí oddělení dopravně správní činnosti agendy v Uherském Brodě Jiřiny Bogarové se na jejich stůl problém zatím nedostal. „Příčinou může být například nedokonalé spojení podkladních vrstev, špatné podloží, případně může docházet i k prosakování kanalizace," naznačila možné důvody propadu Jiřina Bogarová.