„Máme na silnicích celého okresu veškerou techniku, všechny sypače. Zatím jsou všechny silnice sjízdné. Sypačům pomáhají také traktory. Momentálně více sněží v oblasti Bílých Karpat v okolí Starého Hrozenkova a Strání. Navečer ale očekáváme vlnu ještě hustšího sněžení,“ sdělil Deníku výrobní náměstek Správy a údržby silnic Slovácka Jaroslav Miča.

Řidiči by podle něj měli jezdit velmi opatrně. Správa a údržba silnic Slovácka má pro celý okres k dispozici 17 sypačů a k tomu 12 traktorů pro Uherskohradišťsko a 13 traktorů pro Uherskobrodsko. 

„Řidiči by měli jezdit velmi opatrně. Očekáváme dnes větší spad sněhu, podle předpovědi meteorologů 15 až 25 centimetrů,“ upozornil Jaroslav Miča.

Chumelit v okolí Uherského Hradiště a na Buchlovicku začalo po sedmé hodině ráno, kdy silničáři poslali sypač do oblasti Chřibů.

„Mezi sedmou a osmou ranní začal poletovat první sníh. To jsme vyslali první auto do Chřibů. Nyní už začíná padat sníh i v Bílých Karpatech a my průběžně posíláme do terénu další sypače,“ informoval dopoledne Jaroslav Miča.

Podle meteorologů by ve čtvrtek během dne mohlo nasněžit až 25 centimetrů sněhu.

Ilustrační foto
Zlínský kraj zasype nový sníh, hrozí i kalamita

Situace s povětrnostními podmínkami přinesla ve Zlínském kraji i hodně dopravních nehod, ty se naštěstí do večera obešly bez vážnějších zranění.

Na kluzké silnici havaroval autobus, několik aut skončilo po smyku na střeše. 

„V Pozlovicích na Zlínsku sjel částečně autobus do příkopu. V Kvasicích na Kroměřížsku pomáhali hasiči vyprostit zaklíněného řidiče. V Újezdci na Uherskobrodsku skončilo auto převrácené na střeše. Tato hrozivě vypadající nehoda se naštěstí obešla bez zranění. V obci Police na Vsetínsku došlo také k dopravní nehodě, kde skončilo osobní vozidlo na střeše. I tato nehoda se obešla bez zranění. A bez zranění skončila i nehoda dvou osobních vozidel na Vsetínsku, v obci Jablůnka,“ přiblížila situaci tisková mluvčí HZS ZLK Lucie Javoříková.