V publiku zasedla řada významných podnikatelů, ředitelů nejrůznějších institucí a osobností z regionu.

Hosty v panelu byli mimo hejtmana Jiřího Čunka také Ladislav Britaňák, generální ředitel a předseda představenstva České zbrojovky, nový primátor Zlína Jiří Korec, předseda Okresního fotbalového svazu František Miko a Kateřina Pivoňková, oblastní ředitelka Naděje. Diskusi moderoval šéfredaktor Deníku pro region střední Morava Martin Nevyjel.

Online reportáž
 

Debata se zaměřila na pět tematických okruhů.

První z nich se zabývala financováním sportu s otázkou „Myslíte, že sportovcům a klubům stačí peníze, které tečou do takzvaných „malých“ sportů?“

Druhé téma se pokusilo nalézt odpověď na otázku, jak hodlá Zlínský kraj pečovat o své stárnoucí obyvatele, kteří jsou odkázáni na pomoc druhých. Třetí téma se dotklo krajské kultury a její (ne)dostatečné pozornosti či finanční podpory.

Čtenáři Deníků ve Zlínském kraji se v anketě zaměřili také na cyklostezky, a tak se diskutující muset ve čtvrté otázce zamyslet, zda je v našem kraji cyklostezek dostatek a jaká je jejich kvalita.

Přestože kraj zažívá ekonomický boom a firmy zvyšují platy, chybí zaměstnanci. A proto poslední tematický okruh nabídl debatu, jak sem přilákat další pracovníky.

Diskutovaným tématům se budeme věnovat ve čtvrtečním vydání Deníků ve Zlínském kraji.

Redakce také připraví speciální přílohu, která čtenářům přiblíží vše, co se na Setkání s hejtmanem dělo.

Ta vyjde ve čtvrtek 20. prosince jako součást Deníku. (hed)

Ilustrační foto
Vášně, emoce, kritika. To je nová nemocnice