Společně s průvodkyní muzea poukázali na několik zajímavostí, jako je nejmenší pálenice na světě, pálenice z pračky nebo speciálně upravená kuchyňská linka, kterou muzeu věnoval její majitel. Přibližně pětiminutová reportáž z Vlčnova bude součástí dokumentárních pořadů, které Czech-American TV vysílá nejen pro krajany za velkou louží. Filmaři nebyli ve Vlčnově poprvé, před čtyřmi lety natáčeli ve vlčnovských búdách.

„Mám pocit, že Vlčnov je jedna z mála obcí, kde se zvyky dodržují a o to nám jde. Chceme zmapovat zvyky, tradiční jídla. Chceme zájemcům ukázat, kde Česká republika leží, že to není část Ruska ani bývalé Jugoslávie," objasnil důvody návštěvy producent John Honner. Dodal, že jeho cílem je vybudovat virtuální muzeum české kultury. Snaží se o to už jedenáct let, za tu dobu nasbíral asi dva tisíce hodin materiálu.

„Chci ale zdůraznit, že nejsem zpravodajská televize a ani komerční, jak si mnozí myslí. Zpracováváme pouze dokumenty," nechal se slyšet John Honner. Pořady, které televize vysílá, jsou v angličtině. Ale posluchači se na kanále setkají i s češtinou, a to v kurzu základů českého jazyka, jak se vysílá už osm let. „Dělal jsem dříve české noviny, měl jsem pořad v češtině v radiu, ale pak jsem si řekl, že o České republice by měli vědět i lidé, kteří neumí česky," vysvětlil producent.

Czech-American TVse snaží o propagaci českých regionů a kulturního dědictví. Jedná se o jediný televizní program na světě, který pravidelně vysílá videa v angličtině propagující cizí zemi. V USA televizní vysílání sleduje přes dva a půl milionu domácností v šedesáti městech a přes sto tisíc diváků prostřednictvím internetu na celém světě, především v Kanadě, Austrálii, Anglii a v Ruské federaci. Pokud by se chtěl někdo na televizi podívat u nás, stačí zadat na internetu catvusa.com.