Podle astrologa Františka Nováka by postavení hvězd pro snoubence, kteří se sedmý červencový den vydají na společnou cestu životem, mělo být jakousi stabilitou a dlouhodobostí. „Rozhodně jim ale nezaručuje kvalitu manželského vztahu. Bude jen a jen na nich, zda se jim podaří vytvořit krásný, harmonický a šťastný život,“ soudí Novák.

O konání veselek, připadajících na magická data, je i na Slovácku tradičně velký zájem. V předloňském roce to byl kupříkladu 5. květen, vloni 6. červen.
„Protože obě data připadla na všední dny, žádný svatební obřad se u nás nekonal. Ke sňatkům máme vyhrazeny pouze soboty. Protože letošní sedmý červenec připadl na sobotu, máme ke konci druhé květnové dekády potvrzeno na to magické datum patnáct svateb. V obřadní síni sala terreny buchlovického zámku zazní první snoubenecké ano společnému životu ve dvou v ranních hodinách, poslední před osmnáctou hodinou. Na jednu svatbu máme půl hodiny. Kvůli neobyčejnému počtu snoubenců nebudeme svatební obřad zkracovat. Vstříc nám chtěli vyjít dokonce dva z ženichů, kteří prohlásili, že svatební ceremoniál můžeme zkrátit na deset minut,“ řekla buchlovická matrikářka Anna Lukeštíková.

Dvanáct snoubeneckých párů si k uzavření sňatku v magický červencový den vybralo obřadní síň Městského úřadu Uherské Hradiště. „Je to aktuální údaj k 18. květnu. Lze předpokládat, že do 7. července se mohou přihlásit další páry, které budou chtít na naší radnici svobodně a dobrovolně uzavřít sňatek,“ domnívá se tisková mluvčí Petra Zemčíková.

Přestože numerologové sňatky v magických datech příliš nedoporučují, protože do manželství prý štěstí příliš nevnesou, sedm nahlášených svateb má na 7. července matrikářka Uherského Brodu Eva Špačková a šest sňatků má potvrzeno matrikářka Velehradu Eva Hanáčková.

„Prohlášení o pravoplatnosti manželství uzavře všech šest snoubeneckých párů v kostelíku svatého Jana v Archeoskanzenu Modrá, který v poslední době láká k oddavkám stále více párů, vstupujících do manželství. V květnu tu byly tři svatby, v červnu dokonce dvanáct. Možná zvolili hypotetickou rekonstrukci kostelíku proto, aby si sňatek lépe zapamatovali,“ míní Eva Hanáčková.

Magické datum 7. července 2007 ale neláká k uzavření manželství snoubence kupříkladu v obřadních síních v Jalubí a v Osvětimanech. Matrikářky Lenka Hasalová a Věra Šebelová ale nemohly potvrdit ani vyvrátit, zda někteří snoubenci z jejich vesnic neuzavřou sňatek třeba v Buchlovicích, Velehradě či v jiných atraktivních místech Moravy.

Podle kunovické matrikářky Ivany Lůčanové není na sedmého července nahlášena na radnici žádná svatba, zatímco v tamním kostele by měly být uzavřeny svatby dvě.