„Vybavení hotelu i jeho personál splňuje přísné podmínky Prazdroje pro převzetí, uskladnění i samotné čepování piva. Na Zlínsku je tento hotel dvaačtyřicátou provozovnou, která certifikát kvality od Plzeňského Prazdroje vlastní,“ uvedl mluvčí plzeňského pivovaru Jiří Mareček.
Certifikát kvality péče o pivo předal za Plzeňský Prazdroj jeho obchodní sládek Zdeněk Baszczynski do rukou Tomáše Vasilieviče, provozního Hotelu U Hejtmana Šarovce. Slavnostního předání se také zúčastnil i brankář 1.FC Slovácko Miroslav Filipko. Fotbalisté totiž do restaurace pravidelně chodí na obědy.
„Snažíme se o to, aby služby naší restaurace byly na vysoké úrovni, proto jsme zvolili čepování piv z Plzeňského Prazdroje, která jsou vyrobena podle tradiční receptury a dodávaná ve špičkové kvalitě. Pokud chceme mít navýsost spokojené zákazníky, musíme mít to nejlepší od pivovaru a také se musíme sami snažit. Proto jsme se rozhodli, že splníme přísné podmínky pro udělení certifikátu kvality za péči o plzeňská piva,“ uvedl Tomáš Vasilievič, provozní Hotelu U Hejtmana Šatovce.
Komplexní program péče o kvalitu piva v restauracích čepujících jeho značky po celé České republice spustil Plzeňský Prazdroj v roce 1999 a počet certifikovaných hospod už načal druhou tisícovku. V hotelu U Hejtmana Šarovce vedle ležáku Pilsner Urquell čepují také Gambrinus, Velkopopovický Kozel, Master a nealkoholický Birell. (man)
Hotel U Hejtmana Šarovce prošel v roce 2OO8 velmi náročnou rekonstrukcí, ke které byl přizván i Plzeňský Prazdroj ke konzultaci, jak přizpůsobit stavební úpravy pro co nejlepší podmínky zajišťující správnou péči o plzeňská piva. Hejtman Jan Šarovec, po kterém si hotel nese své jméno, je bájnou postavou slováckých dějin. Tento muž se s hrstkou svých lidí se postavil na obranu slováckého venkova sužovaného nájezdy uherských vojsk.