„Nic takového jsem v životě neviděl. Ta samička se vylíhla z kokonu a hned druhý den už u ní seděl sameček,“ prozradil Deníku včelař.

Rozpětí křídel tohoto nočního motýla může mít až 16 centimetrů. Na ruce zakryje svými křídly celou dlaň. Kokon dosahuje až osmi centimetrové délky.

Ilustrační foto - přízemní mráz
Na zahrádky v okrese Uherské Hradiště míří "zmrzlí muži". Očekávají se mrazíky

Motýl se vyskytuje v jižní Evropě, na severu Afriky a v některých oblastech Asie. Ve střední Evropě se s ním můžeme potkat na jižním Slovensku a výjimečně na jižní Moravě v Čechách, na Kolínsku či v Polabí.

Létá za soumraku a po setmění od konce března do srpna. Přes den sedí na kmenech stromů nebo také na zdech domů. K páření dochází hlavně v noci.