V pražském hotelu Olšanka vyhrávala všechny vyhlašované kategorie. Stala se Ámosem sympaťákem, dětskou Ámoskou a konečně také oficiálně neoblíbenějším učitelem v republice, čili Zlatým Ámosem 2012/2013.

Pomyslnou štafetu převzala Růžena Hlůšková od svého předchůdce Michala Mikláše, který pochází ze Strání. „Strašně se mi třepou nohy. Chtěla bych mé vítězství věnovat všem učitelům a žákům naší školy," řekla bezprostředně po korunovaci šťastná vítězka.

V pátečním finále se kunovická pedagožka poprala o korunu a žezlo s pěti dalšími kandidáty. Všichni finalisté museli v pražském hotelu představit sebe a svou školu, vyzvat žáky k četbě Jana Amose Komenského, udělat rozhlasovou reportáž a na závěr předvést společné vystoupení se svými žáky. V něm studenti z Kunovic povyprávěli porotě pohádku o své oblíbené kantorce a na závěr všichni společně zatancovali legendární makarenu.

Po dvouhodinovém programu si Růžena Hlůšková nejprve převzala cenu za Ámose sympaťáka z rukou ředitele dvacátého ročníků klání Slávka Hrzala. Jako favoritku si ji zvolila rovněž dětská porota a aby toho nebyla málo vybrala si ji i šestnáctičlenná jury dospělá v čele s doktorem a tradičním předsedou poroty Janem Cimickým. Do Kunovic si tak pedagožka odveze dvě koruny, šerpy i žezlo, které převzala z rukou místopředsedkyně senátu Aleny Gajdůškové. Pogratuloval jí osobně také ministr školství Petr Fiala.

Růžena Hlůšková učí chemii a přírodopis na Základní škole U Pálenice v Kunovicích 10 let. Kromě toho je i členkou dobrovolných hasičů v rodné Ostrožské Nové Vsi a také členkou místní organizace Moravského rybářského svazu. Žáci ji charakterizují jako velkou osobnost se smyslem pro humor, sympatickou a přátelskou. Chladnou hlavu prý zachová jak při vysvětlování choulostivého a obtížného učiva, tak i v těžkých životních situacích, se kterými se u dobrovolných hasičů setkává.