Narodil se 9. 12. 1938, absolvoval fotografii a kameru na SUPŠ v Brně, ve studiu obou medií pokračoval na FAMU v Praze v letech 1958 - 1964.

Studia přerušil v letech 1959 - 61, kdy pracoval jako fotograf pro Filmové ateliéry Barrandov. Stál tak u zrodu tzv. „nové vlny". (S filmaři spolupracoval i později, připomeňme snímky Sedmikrásky, Dědictví aneb Kurvahošigutentag, Černí baroni a další, jeho fotografie byly použity v řadě dokumentárních filmů.)

Od roku 1983 působil jako pedagog na významných školách - SUPŠ Brno, docent a profesor na FAMU Praha, Divadelní fakulta JAMU Brno, ve Zlíně vybudoval v r. 1997 ateliér reklamní fotografie na Univerzitě T. Bati. 

Fotografovat začal v nelehké době konce padesátých let minulého století a spolu s dalšími autory časopisu Mladý svět (Leoš Nebor, Miroslav Hucek a další) pomáhal odstraňovat schematickou (po stránce obsahové i formální) a bolševické ideologii sloužící fotografii nedogmatickou, zachycující společnost v syrovější a reálnější podobě. Tyto zásady uplatňoval v četných cyklech a seriálech a také v odvážných dokumentech z Prahy z let 1968 – 69.

Jeho celoživotní tvorbu shrnula rozsáhlá monografie s názvem DIAS - FOTOGRAFIE 1956 – 2015, známá je i fotokniha Koně formule 1.

Své fotografie poměrně často vystavoval i v našem regionu. Premiéru Igora Stránského Příběh koně, doprovodil ve Slováckém divadle výstavou ve foyer, vystavoval v péčí Okresního kulturního střediska, Klubu kultury i Slováckého muza v Uherském Hradišti, představil se zde i v rámci Letní filmové školy, vystavoval několikrát také v Uherském Brodě a Trenčíně. 

Často jsme ho potkávali i na moravsko-slovenském pomezí.

Pravidelně jezdil (i se svými studenty) na fašanky po Uherskobrodsku, zajímala ho vlčnovská jízda králů a další folklorní slavnosti. V posledních letech byl pravidelně hostem (jako lektor i běžný frekventant) každoroční družební tvůrčí dílny výtvarníků a fotografů regionů Uherskohradišťska a Trenčínska.

Jeho fotografický odkaz, zasvěcené názory a hluboké znalosti dějin fotografie, které dokázal přesvědčivě sdělovat, jeho ryzí člověčenství – to vše nám bude chybět…