„Přátelé, všem děkuji za krásná přání k narozeninám. Moc si toho vážím. Zároveň děkuji zastupitelům našeho města, že mi v tento den projevili důvěru a zvolili mě starostou Starého Města. Rozhodně nepřicházím do funkce starosty s tím, že bych plánoval nějakou revoluci a nové pořádky. Naopak chci navázat na práci Josefa Bazaly, být tu denně pro občany a i nadále rozvíjet Staré Město. Když budete cokoliv potřebovat, neváhejte se na mě obrátit. Jsem tu pro vás,“ napsal Kamil Psotka na svém facebookovém profilu.

Očkování proti covidu. Ilustrační foto
V Popovicích a v Podolí zahájil kraj očkování seniorů ve věku 80 a více let


Josef Bazala pracoval jako starosta 14 let.

"I když jsem byl zastupitelem Zlínského kraje, tato funkce mi nikdy nezasahovala do mého starostování a vždy jsem byl k dispozici lidem. To se ale změnilo mým zvolením do Senátu. Teď jezdím mezi Prahou a Starým Městem, lidé už mě denně nezastihnou v kanceláři jako dřív a mou práci dělají jiní. A to je špatně. Teď je nutné, abych svou práci senátora dělal na sto procent. Věnoval se legislativě a našemu regionu,“ uvedl dlouholetý starosta a senátor Josef Bazala.

V posledních dnech navíc senátor začal fungovat i ve své senátní kanceláři, kde bude k zastižení vždy v pondělí mezi 8-12 hodinou. Kancelář se nachází na Mariánském náměstí 78 v Uherském Hradišti.

Za Bazalova starostování se ve Starém Městě dostavěl kostel Svatého Ducha, zbudovalo se náměstí Velké Moravy, protipovodňová opatření, obchvaty, zvětšily se parkovací plochy u vlakového nádraží, zbudovalo se několik ekologických projektů, například pro zadržení vody v krajině.

Josef Bazala se také aktivně se starosty okolních obcích podílel na tom, aby se co nejdříve začalo u Starého Města se stavbou úseku dálnice D55, která by zrychlila a zabezpečila dopravu v regionu.

Kamil Psotka doposud kromě místostarostování vykonával funkci hlavního konstruktéra. Stejně jako Josef Bazala, i on je členem KDU-ČSL.

„S Jožkou Bazalou jsme tvořili několik let fungující tandem. A bude tomu i nadále,“ poznamenal Kamil Psotka.