„Firmě jsme letos neprodloužili nájemní smlouvu. Už dříve jsme rozhlednu spravovali, tak jsme se rozhodli, že si ji vezmeme zpátky,“ vysvětlil předseda Sdružení obcí Chřiby a starosta Kostelan Jan Petřík.

Obce si kladou za cíl především rozhlednu lépe propagovat. „Například v době turistické sezony od dubna do září plánujeme, že vstupenky na Brdo budou slosovatelné. Výherce pak získá například oběd na nedalekém Ranči v Kostelanech nebo v rekreačním areálu Kamínka,“ popsal Petřík.

Mimo tuto novinku plánuje spolek celou řadu dalších zajímavých především kulturně – společenských akcí.

„Třeba u příležitosti státních svátků chceme, aby si návštěvníci neodbyli jenom pouhý výšlap na vrchol s výhledem na chřibské panorama. Rádi bychom jim pobyt na rozhledně také nějak zpříjemnili. V plánu je třeba vystoupením šermířů,“ podotkl Petřík.

Členy sdružení, které nyní spravuje rozhlednu uprostřed Chřibů, je devět obcí Zlínského kraje. „Jedná se o Roštín, Kostelany, Bařice – Velké Těšany, Lubnou, Vrbku, Jankovice, Kudlovice, Halenkovice a Žlutavu. Členem je pak i firma Rudolf Jelínek a Ranč Kostelany,“ vyjmenoval Petřík.

Kamenná rozhledna je lákadlem nejen pro české turisty, ale i ty zahraniční. „Když se podívám do návštěvní knihy, přicházejí sem dle zápisů lidé až z Polska či Maďarska. Zájem je v každém roce velký,“ uzavřel předseda sdružení.

Přečtěte si také:

Za výstup na Brdo kalendář a list

Stovky turistů zdolaly chřibskou rozhlednu