Letošní festivalový ročník bude orientován na běžně dostupné slovácké suroviny, a to brambory a zelí. Aby připravené pokrmy stimulovaly přání jíst a vyvolávaly potřebné chutě, nebude stačit, aby jen voněly, ale aby byly opravdu chutné i barevně přitažlivé. Třeba takový bramborový šáteček, houbový guláš, topinka s česnekem, makovec nebo štědrák, jehož tajemství tkví v bohatosti a pestrosti náplní, budou chutnat famózně. Jako zákusek ke kávě budou vhodné trubičky, vdolečky i věnečky naší babičky.

Dobré zažívání lze podpořit Jarošovským pivem, vínem a burčákem od místních vinařů, pálenkou nebo medovinami z Modré.

„Pokud už nebude v silách návštěvníků ochutnat vše z nabízeného sortimentu, mohou si odnést také něco domů. Třeba jako dáreček pro své blízké. Třeba domácí hořčice různých příchutí, polévkové i široké nudle, džemy, marmelády. Letos si na Rochusu přijdou na své i milovníci ostřejších pokrmů,“ láká k návštěvě gastroakce Veronika Friedlová z Regionu Slovácko, sdružení pro rozvoj cestovního ruchu.

O dobrou náladu se postará staroměstský dětský folklorní soubor Dolinečka se svou cimbálovkou, nebo cimbálová muzika Špica, která roztancuje členy folklorního souboru Cifra. Připraveny budou také hry a soutěže pro děti i dospělé.

Studentka Markéta Jasanská
Letáky šetří peněženky, ne však životní prostředí
Loňský nejpohlednější stárkovský pár vládl opět kostelanským hodům
Loňský nejpohlednější stárkovský pár vládl opět kostelanským hodům