Své pomyslné kontrolní zadání plní tyto přístroje také v Bojkovicích. Obyvatelé tamní Nádražní ulice už nějaký čas usilovali o to, aby se v místě jejich bydliště měřila rychlost projíždějících vozidel. Městští zastupitelé proto schválili nákup dvou radarů s ukazatelem aktuální rychlosti, které tam fungují.

„Je vidět, že se hodně šoférů umravnilo. Většina jich nyní tímto úsekem projíždí rychlostí mezi pětapadesáti a šedesáti kilometry v hodině, což je sice porušení vyhlášky, ale již ne tak výrazné," konstatoval starosta Petr Viceník, který má v grafech k dispozici analýzu průměrných i maximálních rychlostí po hodinových časových úsecích. Řidiči jezdí podle jeho slov velmi rychle z kopců, které vedou ulicemi Luhačovská od Přečkovic a Pitínská ze Slavičína. Právě v Luhačovské ulici jsou zjištěné výsledky alarmující.

„Zatímco padesátkou tudy v prvních dvou měsících letošního roku projelo přes sedm tisíc šoférů, šedesátkou jelo o téměř dva tisíce vozů více. Pokořit sedmdesátikilo­metrovou rychlost se pak odvážilo téměř čtyři tisíce projíždějících, necelé tři stovky aut projely devadesátkou a čtrnácti hříšníkům ručička na tachometru ukázala dokonce stodesítku," vypočítal Petr Viceník. Jeho slova potvrzují také sami řidiči. „Kopec při vjezdu do města směrem od Přečkovic opravdu svádí k tomu, abych nebrzdil. A setkávám se s touto reakcí i u jiných šoférů," nechal se slyšet Petr Šuráň. Podle uherskohradišťského policejního mluvčího Aleše Mergentala využívají strážci zákona informace z radarů vlastněných obcemi. „Údaje vyhodnocujeme a případně skutečně posíláme na daná místa hlídky. To ale záleží na více faktorech," doplnil Aleš Mergental.