„V současnosti čekáme na vhodnou výzvu, do které bychom se mohli přihlásit s žádostí o dotaci. Kdyby vše šlo dobře, mohli bychom zahájit práce na jaro roku 2017," prozradil starosta Horního Němčí Lumír Kreisl. Samotný objekt parku se stíhačkou MIG-19S by tak měl projít kompletní revitalizací, přičemž tento bojový letoun má své místo i v plánovaných renovacích, jenž se mají vyšplhat až k 7 milionům korun.

„V první fázi oprav navrhujeme udělat stání aut nad parkem, aby bylo možné zaparkovat, když obyvatelé přijedou k lékaři nebo chtějí navštívit obecní úřad. Další průběh rekonstrukce je však zatím v jednání. Není zde jednohlasná shoda o jeho konkrétním průběhu a podobě," odhalil místostarosta obce Adam Bobčík. Centrum nicméně není jediným objektem, který v dohledné době čekají opravy. „Plánujeme letos také rekonstrukci lesní cesty, jenž by se měla realizovat hned někdy z jara. Vše ale záleží na počasí," dodal místostarosta.

Horní Němčí tak v poslední době pokračuje v kompletní přestavbě veřejných prostor. Loni obec postavila za 7,5 milionu víceúčelové sportoviště pro míčové hry a tenis, poblíž fotbalového hřiště a koupaliště. I zde se letos uvažuje o rozšíření areálu o minigolf a hrací plochu pro děti, vše však záleží na dotačních titulech, na které Horní Němčí dosáhne.