Rekonstrukce zahrnovala rozšíření vjezdových vrat pro sanitní vozy, vybudování nových skladovacích prostor a kompletní úpravu bývalých dílen a skladů na zázemí pro úklidovou četu.

„Byla upravena také střecha kvůli budoucí instalaci fotovoltaické elektrárny,“ avizovala mluvčí nemocnice Lucie Sedláčková, s tím, že stavební práce probíhaly od druhé poloviny loňského roku.

„Vybourali jsme stávající vrata a rozšířili je, abychom umožnili vjezd a parkování nových širších sanitek. Vybudovali jsme také zděnou příčku, díky čemu nám vznikly nové skladovací prostory. V místech bývalých dílen byla provedena nová konstrukce podlahy včetně zastropení montážní jámy. Při změně vnitřní dispozice byly zbourány a postaveny nové příčky z broušených cihelných bloků,“ popsal podrobně práce vedoucí oddělení stavebních investic Pavel Lečbych.

Vedoucí úklidové čety Jitka Štefánková je novými prostory nadšená. „Dříve jsme museli pracovat v provizorních podmínkách a přebíhat mezi více objekty. Nové zázemí je pro nás velkým přínosem, protože máme vše centralizované a po ruce. Organizace práce je tak mnohem jednodušší a efektivnější,“ pochvaluje si vedoucí.