Využijte kvalifikované pomoci v poradně pro oběti trestné činnosti, která vznikla v rámci projektu „Proč zrovna já? II“ pod záštitou Probační a mediační služby. Poradny, které nabízejí pomoc v 55 městech po celé České republice, jsou financovány z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu. Pomoc se zaměřuje zejména na poskytování právních informací a psychosociální podporu. V poradně vám také na požádání zajistíme doprovod k jednání s orgány činnými v trestním řízení a jinými institucemi.

Poradna funguje na středisku Probační a mediační služby v uherskohradišťské Svatováclavské ulici, ve dvoře tamního okresního soudu. Poradna je bez nutnosti objednání otevřena v pondělí od 8 do 12 hodin a ve středu od 11 do 15 hodin. Všechny služby jsou poskytovány zdarma a lze je využít anonymně.

S poradnou má zkušenost pan Josef K., který spolupráci hodnotí takto: „Když mě okradli, nikdo mi nedokázal úplně přesně vysvětlit, co se bude dít dál. Díky poradně jsem byl podrobně seznámen s průběhem trestního řízení a s tím, jak můžu získat své ukradené peníze zpátky. I když šlo „jenom“ o krádež peněženky, necítil jsem se pak bezpečně. Pomohlo mi, že mě někdo poslouchal a vysvětlil mi, že jsem byl pro pachatele jen náhodnou obětí. Stát se to může totiž komukoli.“ (hed)

ČTĚTE TAKÉ Přežila GULAG. Drama plné násilí líčila v Hradišti oněmělým posluchačům