Když se pár minut před tři čtvrtě na deset začalo z nedalekého obchvatu ozývat množství policejních sirén, bylo jasno. Do Starého Města přijíždí prezident Miloš Zeman. V oknech společnosti, ale i v oknech okolních firem se objevili zvědaví zaměstnanci. Kdo by však čekal i místní zvědavce, ten by se mýlil.

„Samotného mě to překvapilo, že tu skoro nikdo není. Schválně jsem šel pěšky, abych se mohl pobavit s lidmi, ale nikoho jsem nepotkal," divil se Milan Kubíček, kronikář Starého Města. Ten si přišel pořídit alespoň snímek do kroniky města.

„Nečekám ale, že se podaří ulovit nějaký extra snímek. Uvidíme," doufal. Podle jeho pátrání jde přitom pro Staré Město o mimořádnou událost.

„Co jsem pátral v archivech tak se ve Starém Městě zastavil prezident Edvard Beneš, když mířil v roce 1937 na slováckou výstavu. Možná i Masaryk se tu na chvilku zastavil, nikdy však nešlo o oficiální zastávku, ale jen o krátké zastavení cestou do Uh. Hradiště," připomněl Kubíček, který dělá kronikáře města už 21 let. Vítání hlavy státu ve velkém se ve Starém Městě konalo naposledy snad ještě za France Josefa. Ten patřil k fanouškům železnice a při svých cestách do Olomouce tak rád konával inspekční cesty po stanicích.

„Cestou se vždy zastavil v Hodoníně, Starém Městě což ale byla zastávka pro Hradiště a pak v Napajedlech. Otrokovické nádraží ještě nebylo," zapátral v paměti kronikář. Čestnou výjimku mezi občany Starého Města tvořil pan Pavel Salaquarda. Ten na prezidenta zvědavý byl a tak se k firmě RayService vypravil.

„Také mě překvapilo, že tu skoro nikdo není. Ani jsem si nevšiml jestli byla na některém autě v koloně vlaječka," přemítá. Při hovoru i on pátrá v paměti, kdy naposledy se o Starém Městě mohlo psát v souvislosti s prezidentem.

„Havel i Klaus tu jen projeli. Říká se že tu byl Novotný, ale soukromě u nějakého kamaráda," připomněl.

Podle zpráv z vedení společnosti Miloš Zeman ve firmě zahájil výrobu komponentů pro výrobce letadel společnost Airbus.

Asi po třiceti minutách, které prezident Zeman strávil při setkání s vedením společnosti, se prezidentská kolona pomalu rozjela směr Luhačovice. Kolona deseti superbů, několika policejních oktávií a také motorek zamířila směr Luhačovice, kde čekalo prezidenta Miloše Zemana setkání se starosty Zlínského kraje.