„Pan prezident se letos setká při veřejných setkáních s obyvateli Luhačovic, Uherského Brodu a samozřejmě krajského města Zlína," zmínila mluvčí Zlínského kraje Renata Janečková.

Lidé se na setkání s Milošem Zemanem připravují. „S některými názory prezidenta souhlasím, zvláště týkajícími se migrantů. Na jeho vystoupení ve Zlíně se určitě vypravím a ráda si jej poslechnu," uvedla Petra Samková ze Zlína. Bude-li mít možnost, určitě využije se hlavy státu zeptat.

Prezident Miloš Zeman s manželkou Ivanou Zemanovou zahájí třídenní návštěvu Zlínského kraje v úterý dopoledne setkáním s

hejtmanem Stanislavem Mišákem a zastupiteli, starosty obcí.

V rámci třídenní návštěvy Zlínského kraje Miloš Zeman navštíví také několik podniků i Univerzitu Tomáše Bati. „Zde v úterý pan prezident absolvuje besedu se studenty fakulty managementu a ekonomiky," upřesnila mluvčí Zlínského kraje Renata Janečková.

Miloš Zeman v rámci své třídenní návštěvy našeho regionu zhlédne výrobu ve firmě Koma Modural v Luhačovicích, setká se se zaměstnanci zlínské společnosti Tescoma, či firmy Crystalex CZ v Karolince..

Návštěva prezidenta znamená i zvýšenou pohotovost pro policii.

„V rámci této pracovní návštěvy budou na bezpečnost prezidenta dohlížet i policisté z Krajského ředitelství policie Zlínského kraje ve spolupráci s policisty Útvaru pro ochranu prezidenta České republiky. Jednou z priorit bude zajistit bezpečnost a plynulost v oblasti dopravy, a to zejména při přesouvání kolony vozidel převážející prezidenta republiky a doprovodných vozidel, a minimálně omezit ostatní účastníky silničního provozu. Dalším úkolem bude zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti v místech, kde dojde k setkání prezidenta s občany. Policisté velmi úzce spolupracují na zajištění těchto úkolů i s městskými policiemi a organizátory jednotlivých akcí v místech, kde budou setkání s občany probíhat," uvedla mluvčí krajské policie Lenka Javorková.

Miloš Zeman uskuteční ve funkci prezidenta již čtvrtou oficiální návštěvu Zlínského kraje. Poprvé do regionu přicestoval ve dnech 4. až 6. září 2013, kdy jeho trasa vedla přes města Zlín, Vsetín, Uherské Hradiště, Kroměříž, Valašské Klobouky, Uherský Brod a také na poutní místo Svatý Hostýn.

Podruhé prezident Miloš Zeman uskutečnil návštěvu Zlínského kraje ve dnech 22. až 24. září 2014, kdy se setkal s občany Zlína, Valašského Meziříčí, Bystřice pod Hostýnem, Chropyně a Otrokovic. Prezident se také pozdravil se starosty měst a obcí kraje v rámci jejich společného jednání s krajskou radou v Luhačovicích.

„Vloni pak Miloš Zeman kromě krajského města Zlína zavítal do Zdounek, Slavičína, Rožnova pod Radhoštěm a Holešova," připomněla Renata Janečková.