298 dospělých návštěvníků cyrilometodějských slavností usedlo i letos ke dvěma stolům, aby přepsali úryvek z Bible a 88 dětí je doplnilo svými kresbičkami nebo malůvkami. Rozšířili tak řady těch, kteří se do projektu tvorby Velehradského rukopisu v minulých letech zapojili. Každý přepisovatel Knihy knih obdržel pamětní list.

Ačkoliv v prvních šesti ročnících bylo přepisování Bible slavnostně zahajováno, v dalších ročních už tomu tak nebylo. Významní hosté cyrilometodějských oslav přicházeli přepisovat Bibli průběžně tak, jak na Velehrad přicházeli nebo přijížděli. Letos se přepisovala II. kniha Samuelova. Opisování Knihy knih se za patnáct let zúčastnilo 7400 poutníků.

„Zatímco v prvních šesti ročnících lidé přepisovali Bibli ve stanu na severním nádvoří před bazilikou, od roku 2011 se tak děje v Muzeu Bible Velehradského domu sv. Cyrila a Metoděje,“ informovala Petra Číhalová. Podotkla, že do projektu přepisování Bible se v jeho historii zapojilo nejméně lidí v roce 2011, takže se ani výrazně nepokročilo v opisování obsahu textu.

PROSBA. Už pošesté zněla v bazilice na Velehradě Modlitba za vlast.
Velehradská bazilika se stala pošesté dějištěm Modlitby za vlast
Návštěvníci Dnů lidí dobré vůle mohli uctít na Velehradě Palladium země české.
Palladium bylo na Velehradě vystaveno k úctě věřících