„Je to o dva druhy více než vloni, navíc hned šest druhů piva tu v rámci loňského ročníku vůbec nebylo. Snažili jsme se, aby tu bylo k ochutnání více stupňů piva. Zakončuje nám to osmnáctistupňový Ježek," nastínil letošní nabídku pivních slavností za organizátory Miroslav Andrlík.

Návštěvníci mohli po celé odpoledne srovnávat jednotlivé příchutě pěnivého moku, ale stejně tak si i zatancovat či se pobavit. Program totiž po celé odpoledne zpříjemňovala dechová hudba Záhorovjané, a také lidový vypravěč Franta Uher z Lanžhota. Vpodvečer pak atmosféru na hřišti oživily tóny skupiny Sára rock.

„Rádi chodíme na kulturní akce v naší obci a proto jsme si nenechali ujít ani pivní slavnosti. Zajdeme sem jak na pivo, tak také za zábavou a přáteli," vyjádřili se manželé Hradští ze Záhorovic.

I když 5. pivní slavnosti v Záhorovicích jsou již minulostí, milovníci pěnového moku nemusí truchlit. Ty nejoblíbenější pivní příchutě totiž dost možná již brzy ochutnají znovu.

„Každý si v rámci slavností bude moci odhlasovat svá tři nejlepší piva. Ta, která obdrží nejvíc hlasů, se budou u nás dost možná za měsíc čepovat znovu, a to na hodových slavnostech," prozradil v průběhu akce v Záhorovicích Miroslav Andrlík.