V obsáhlé galerii najdete vybraná menu ze slováckých podniků, kde si můžete husí specialitu objednat. Pokud vlastníte restauraci a v seznamu zatím nejste uvedeni, obratem nám svou nabídku zašlete na email: ondrej.dluhi@denik.cz.

Je libo husičku?

Od 9. listopadu po celý týden mají ve speciální nabídce svatomartinskou husu v restauracích U Bláznivé slepice, v Kozlovně U hejtmana Šarovce v Uherském Hradišti, v Restauraci Panský dvůr v Kunovicích nebo také v hotelu a restauraci Skanzen v Modré.

Lidé si tak mohou telefonicky objednat jak husí specialitu, tak i celou upečenou husu. Jídlo pak bude přichystáno k odebrání přímo prostřednictvím okénka příslušné restaurace, anebo si jej zájemci mohou odsud nechat přivézt až domů.

„Husí specialitu bude každopádně třeba si objednat na určitý čas a pak si přijít do výdejního okénka, nebo jsme schopni objednávku přivézt na konkrétní adresu. U objednávky nad 300 korun je rozvoz zdarma, k objednávce do 300 korun si účtujeme poplatek 30 korun,“ vysvětluje provozovatel všech tří restauračních zařízení Radim Novák.

Zamluvené má u dodavatele i celé husy, leč v případě takové zakázky je třeba si ji objednat s jednodenním předstihem.

A aby byla nabídka komplexní, k husí pochoutce si z těchto tří restaurací budou moct zájemci od 11. listopadu odnést z výdejového okénka také svatomartinská vína.

„Ve všech těchto provozovnách budeme mít k dispozici Svatovavřinecké rosé a Muškát moravský ze Zámeckého vinařství Bzenec. Naši nabídku doplňují mladá vína od stejného vinařství - Rulandské šedé, směska Müller Thurgau s Muškátem moravským, Sauvignon a Rulandské modré,“ dodává Radim Novák.

Kompletní svatomartinské menu připravili rovněž v hotelu a restauraci Skanzen v Modré.

„Na objednávku připravíme s sebou celou husu pro čtyři osoby se vším, co k ní patří, tj. S knedlíky, se zelím i lahví svatomartinského vína. Zde nejde o výdělek, ale zejména o zachování tradice, kterou jsme se rozhodli vzdor epidemii COVID 19 dodržet,“ říká ředitel hotelu a restaurace Josef Hájek.