„Nové dětské hřiště stavíme za obecním úřadem a opravujeme podobnou plochu a tenisové kurty u koupaliště. Začali jsme koncem července a hrubá stavba by měla být kompletní letos. Pokud by nám práce komplikovalo počasí, dokončili bychom je až na jaře příštího roku," vysvětlil starosta Pašovic Jaromír Čáp. Ten vysvětlil důvody, proč ho práce na zvelebení ploch těší. „Myslím si, že by děti a mládež měly trávit víc času na venkovních a ne sedět u televize, která jim předkládá seriály o násilí a negativní příběhy," míní starosta Jaromír Čáp.

Dětské hřiště za pašovickou radnicí si vyžádá investici ve výši 170 tisíc korun, oprava druhého plácku a kurtů celkem 3,5 milionu korun. „Osmdesát procent nákladů hradí unie, zbytek musí vyčlenit obce ze svých rozpočtů," vysvětlil starosta Březolup Petr Kukla, který má administrativu týkající se projektu na starosti.

Tři herní plochy v Pašovicích obec rekonstruuje v rámci projektu financovaného evropskou unií. Dětská hřiště vzniknou díky tomuto projektu také v Mistřicích, Topolné, Bílovicích a Březolupech.