Do letošní sezóny byli lidem u vyhlášené zoo k dispozici čtyři parkovací zóny s více než tisícovkou zpevněných míst. Dvě obhospodařují místní Technické služby, další dvě Holík. Když jsou obsazená, nechávají řidiči vozy odstavené na okolních loukách. Kapacita je vzhledem k počtu návštěvníků zoo v letním období nedostatečná. Výrazně proto komplikuje v místě dopravu.

„Sto nových míst, které jsem budoval za restaurací od května do června, bylo v sezóně plně obsazeno. Stejně tak ostatní parkoviště. Lidé nejdříve využívají zpevněných ploch, až poté parkují na trávě,“ poznamenal Holík.

Přiblížil, že má proto v plánu nabídnout návštěvníkům zoo pro příští sezónu dalších dvě stě padesát zpevněných míst vedle restaurace. Jeho původním celkovým záměrem byl přitom jenom tento počet a z většiny hotový do letošního léta.

„Začátkem roku nám nepřálo počasí, začali jsme proto s budováním později. Nyní už mám v rukou stavební povolení i na další plochy, ale nechci rozkopat okolí zoo během prázdnin. Začneme po štípské pouti,“ zdůvodnil majitel.

Ani zlínská radnice v tomto směru nezahálí. Do konce roku vykoupí pozemky od zoo směrem na obec Lukov, které navazují na stávající parkoviště Technických služeb.

„Vzniknou tak podmínky pro další rozšiřování parkovacích ploch. I přes výstavbu pana Holíka není možné očekávat, že by se situace dostatečně zlepšila,“ míní náměstek primátorky Miroslav Šenkýř.

Kolik dalších míst by mohlo na nových plochách vybudovat město, však zatím nedokázal odhadnout.

Potěšeni jsou novými záměry majitele i radnice nejen návštěvníci, ale také místní řidiči.

„Projet kolem zoo o víkendu, když je hezky, to je skutečně kumšt. Věřím, že se co nevidět dopravní situace v Lešné zlepší, protože si myslím, že ta současná není bezpečná,“ míní osmadvacetiletý Jakub Majzlík ze Zlína.