Radovánky pro dětskou drobotinu v pestrých tradičních i netradičních maskách a převlecích měli pevně v rukou manželé Dagmar a František Procházkovi z Letonic na Vyškovsku.

Do vkusu téměř šedesáti dětí se svým zábavným programem trefili. Umět udělat báječný dětský karneval k tomu je potřeba kupa zkušeností a ty Procházkovi mají. „Chlapce a děvčata bavíme při karnevalech už deset let. Mezi dětmi na Stupavě jsme už podruhé a vládne tu nádherná atmosféra. Snad nebylo jednoho dítěte, které by se do karnevalového dění nezapojilo," radovala se Procházkovi.

Nejedna maminka či babička byla při karnevalovém reji pyšná na tu svoji berušku, vodníka, čertíka, princeznu, kočičku, pejska, indiána, mušketýra a další postavičku z kouzelné říše pohádek, pro niž po večerech vytvářela kostým nebo masku. „Nejlepší masku jsme nevyhodnotili, vybírání by bylo velice obtížné, protože všechny masky v kostýmech tradičních i netradičních byly moc hezké," informovala Dagmar Procházková. Porota by to podle ní neměla při hodnocení masek vůbec snadné. Děti, které by nestály na stupních vítězů, by asi smutnily a některé by to i oplakaly.

„Vzhledem k tomu, že v obci žije trvale 144 občanů, co se týká účasti dětí na jejich radovánkách, ani zdaleka se nejednalo pouze o místní záležitost. Na karneval přišli v doprovodu svých rodičů kluci a holky z Koryčan a Buchlovic, ale také chalupářů," informovala žena na postu starostky Stupavy Anna Muchová.

Dodala, že akce pořádané v obci pro děti jsou vždycky hojně navštívené. Ať už domácími nebo přespolními.

Raritou karnevalu byli dva šejkové. Tím starším byl sedmdesátiletý Alois Kovář. „Kostým jsem koupil na lodi v Egyptě. Bylo to při plavbě z Asuánu do Luxoru. Abych si jej po čase oblékl, k tomu byla příležitost právě na karnevalu," svěřil se Stupavan.