Pro kopřivové karbanátky paní Aleny jste mohli hlasovat až do dnešního poledne ZDE

Pod dohledem zkušeného šéfkuchaře Radka Jakubce z Chefparade připravovala kopřivové karbanátky, s nimiž se mezi osmi sty recepty probojovala až do samotného finále kulinářské soutěže, kterou připravil regionální Deník. Paní Alena však měla k ruce i pomocnici, mladou herečku ze seriálu Ordinace v růžové zahradě či televizního filmu Deník šílené manželky Michaelu Doubravovou.

„Nevěřila jsem, že můj recept uspěl. Když jste mi z Deníku volali, myslela jsem, že si ze mne dělá legraci někdo z práce. Nevěřila jsem tomu tak moc, že jsem dokonce volala zpět na číslo, které mi oznámilo výhru, abych se opravdu ujistila, že to nebyla sranda,“ popsala své prvotní překvapení Alena Neugebauerová.

Vítězství mezi kulináři ze střední Moravy pro paní Alenu znamenalo sobotní cestu do pražské školy vaření Chefparade. V holešovickém sídle gurmánské společnosti připravovali vítězové z jednotlivých regionů svůj pokrm přímo před novináři z televize Nova i regionálních Deníků. „Všechny finálové recepty jsou velmi zajímavé. Některé z nich vidím sám poprvé. U kuchařů pak hodnotím třeba i servis či samotnou přípravu,“ vysvětlil šéfkuchař Radek Jakubec.

Pro paní Alenu nebylo nejsložitější vaření v holešovickém studiu, nýbrž sehnání nejzásadnější ingredience kopřiv. „Dalo práci najít je. Nakonec jsem si vyhlédla slunečnou stráň, kde se mi je podařilo v pátek natrhat,“ přiznala kuchařka, která do Prahy vyrazila nejenom s taškou čerstvě natrhaných kopřiv, ale také vyzbrojená radami kolegů a kamarádů.

„Když se náš pan poslanec dozvěděl, že jedu se svým receptem soutěžit do Prahy, s úsměvem prohlásil, ať tam všem řeknu, že u nás je tak velká nezaměstnanost, že musíme jíst kopřivy,“ smála se kuchařka pocházející z Jeseníka.

Paní Alena však nezůstala jen u přípravy kopřivových karbanátků, ale společně se svou mladou pomocnicí připravila i pokrm z mrkve či špenátu. „Mně ty naše karbanátky moc chutnají. Mám moc ráda bezmasá jídla. Neříkám, že jsem vegetariánka, ale na zeleninových jídlech si vždycky pošmáknu,“ pochutnávala si na pokrmu ze severu Moravy mladičká herečka z televize Nova.