Počet úmrtí s podezřením na otravu přitom ve městě v posledních týdnech raketově roste. Ježci, ptáci, kočky i psy se tak stávají oběťmi zatím neznámého pachatele.

„Bydlím v paneláku ve vlastním bytě, kde jsou důchodci, a starý domovní řád v něm zakazuje chovat psa nebo jakékoliv jiné zvíře, což je ale v rozporu s občanským zákoníkem. Pořídila jsem si tedy fenku a od chvíle, kdy jsem s ní párkrát byla venku a hráli jsme si za bytovkou, se tam začaly objevovat podezřelé kolečka knedlíků,“ popsala Eva Jarolímová své první setkání s podivně pohozeným kusem jídla.

Starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha ve své kanceláři.
Lídr ODS Stanislav Blaha odpovídal ON-LINE čtenářům Deníku

Přestože už od začátku volné ležící kusy potravin vyhazuje, situace s návnadami se nezlepšuje, právě naopak. „Od té doby jsem už našla zákusky, maso s hřebíky či bílý prášek rozsypaný po trávě, a to nejenom za bytem, ale i na předním parkovišti, kde ke konci prázdnin leželi také dva mrtví ježci,“ kroutila hlavou.

Otrávená kočka se pak měla objevit i v místní části Vrbičky. Podezření Evy Jarolímové navíc potvrzuje i místní veterinářka Zuzana Zochorová. „V jednom nedávném případě pitva naznačila, že by kočka mohla být otrávená klasickým jedem na krysy. Zatím jsem však pitvala pouze dvě podezřele uhynulá zvířata a nikam jsem výsledky neposílala, takže potvrzené nic nemám. Majitelé svých mazlíčků by však měli být na procházkách raději ve střehu,“ upozornila.

Policejně zapečetěný byt ve Starém Městě, kde ve čtvrtek 28. září napadl nožem 28letý otec své dvě děti a jedno z nich zemřelo.
Muže obviněného z vraždy dívenky vzali do vazby

A nejenom milovníci zvířat. V dané lokalitě si také často hrají děti. Vzít do ruky otrávenou návnadu či olíznout si prsty po pádu do podezřele posypané trávy pak může mít katastrofální následky. Informace o návnadách se proto dostaly až na stůl starosty Bojkovic Petra Viceníka. Ten však, stejně jako nikdo jiný, policii nekontaktoval. „Město dostalo informaci o možném výskytu otrávených návnad teprve minulý týden. Konkrétně o žádném případu však nevíme, i tak jsme majitele domácích mazlíčků na tento jev upozornili,“ řekl Petr Viceník.

Doposud se přitom nic podobného v Bojkovicích nestalo. „Rád konkrétní případ sám nahlásím na policii, ale musí mi to majitel postiženého zvířete sdělit včas tak, aby vše mohlo být zdokumentováno,“ dodal.

Růžencová pouť v Uherském Brodě
Růžencová pouť: tisíce věřících i koncerty hvězd