To je jen zlomek podnětů, které řešili školáci a studenti hradišťských škol se zástupci Městského úřadu Uherské Hradiště a Domu dětí a mládeže Šikula. Společné fórum se konalo ve středu 30. ledna v hradišťské Redutě. „Z fóra vzešlo obrovské množství poznatků a připomínek. Kromě klasických provozních věcí jsme řešili například i to, kdo by se v takovém zařízení staral o úklid nebo zda by bylo vhodné zřídit tam sprchy. Všechny podněty vyhodnotíme, sepíšeme výslednou zprávu a tu pak odevzdáme na dalším společném setkání ve čtvrtek 7. února na Domě dětí a mládeže Šikula," poznamenal člen Dětského a studentského parlamentu Filip Klement.

Schůzky se zúčastnila i Dana Stojnová z městského Odboru školství a sportu. „Příjemně mě překvapilo, jak byli děti a studenti věcní a jak širokou škálu připomínek dokázali předložit. Většina jejich připomínek byla pro město reálných a věřím, že se otevřený klub podaří zprovoznit. Kde a kdy k tomu dojde, prozatím není jasné," vysvětlila Dana Stojnová.

Účastníci fóra, které se týkalo zřízení takzvaného otevřeného klubu, předestřeli své představy o provozu písemnou formou, i vzájemnou diskusí.

Účastníci fóra, které se týkalo zřízení takzvaného otevřeného klubu, předestřeli své představy o provozu písemnou formou, i vzájemnou diskusí. FOTO: DDM Šikula