„Cyklostezka začíná za elektrárnou v Krhově, je vedena podél hlavní cesty a poté zleva kolem Formánků. Po překonání bezejmenného vodního toku z lomu se cyklostezka napojuje na hřiště a končí u první odbočky doleva ve Bzové. Má převážně betonový povrch a jsou na ní instalována dvě přemostění,“ popsal novou komunikaci starosta Bojkovic Petr Viceník.

Celkové náklady na její výstavbu činily podle něj více než 12 milionů korun, za přispění Státního fondu dopravní infrastruktury, odkud byla čerpána dotace převyšující devět milionů korun. Tři miliony šly z rozpočtu města.

„V její druhé třetině bude v místě bývalého hřiště vybudováno nové výletiště v hodnotě dva miliony korun s padesáti procentní dotační podporou z Ministerstvy pro místní rozvoj,“ dodal Petr Viceník.

Ilustrační foto
V hradišťské porodnici se rodí méně dětí než loni. Jaká jsou nejčastější jména

V diskuzi na sociální síti se objevila poznámka, poukazující na vysokou cenu zhotovení cyklostezky, kdy jeden její metr vyjde v přepočtu na 10 000 korun.

„Cena je taková, jaká je, ale je třeba si uvědomit, že jsou v ní započítána také dvě desetimetrová přemostění, která stojí úplně jiné peníze než metr cyklostezky a napojení polních cest. Nedá se to takto paušalizovat,“ odvětil Petr Viceník na dotaz Deníku.

V tomto roce podle něj podalo město Bojkovice, společně s obcí Záhorovice také žádost o dotaci na vzájemné spojení obcí cyklostezkou.

„O žádosti by mělo být rozhodnuto ještě v průběhu prázdnin,“ doplnil bojkovický starosta s tím, že naprojektována je již také cyklostezka do Komně.

„Zde však stále čekáme na zapsání pozemkových úprav v katastrálním úřadu Bojkovice. Předpoklad realizace je v roce 2023 nebo 2024,“ upřesnil Petr Viceník.