Slavnostní vyhlášení krajské ankety se uskutečnilo 13. dubna v Muzeu Jihovýchodní Moravy ve 14. budově továrního areálu ve Zlíně.

„Je to pro mě čest. Poděkovat chci především celé mojí rodině a svým blízkým, kteří se starají o to, abych měl pro svou práci ideální podmínky," řekl Deníku Jiří Rosenfeld. Mezi desítkou osobností se umístily ještě dvě výrazné persony z našeho regionu. Čtvrtou pozici obsadil třiašedesátiletý akademický sochař Otmar Oliva z Velehradu a na pátém místě skončil osmašedesátiletý ředitel Slováckého divadla v Uherském Hradišti Igor Stránský.

Jiří Rosenfeld je členem neziskových organizací, angažuje se silně v oblasti školství. Je členem Rady CAEV na Univerzitě T. Bati ve Zlíně a vědecké rady na VUT v Brně.

Usiluje o zlepšování životní úrovně, vzdělávání a kultury ve Zlínském kraji a je zastáncem celoživotního vzdělávání.

„Mám z toho velkou radost. Jiří Rosenfeld je výraznou osobností nejen Uherskobrodska, ale celého Zlínského kraje, pro který udělal spoustu věcí. Upřímně mu tuto cenu přeji, protože on si ji určitě zaslouží," poznamenal uherskobrodský starosta a senátor Patrik Kunčar.

Večerem provázel Vlastimil Korec, precizní pěvecké výkony předvedli Monika Absolonová a František Segrado. Hosty vítal a na společenském setkání všech účastníků po ocenění osobností bavil Jazzbook Dixiland Band Zlín. Vítěze vyhlásil hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák, pod jehož záštitou byla anketa pořádána.