Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) tam na zhruba půl druhého kilometru dlouhém úseku opravovalo poškozený povrch vozovky a z toho důvodu muselo na této frekventované spojnici regulovat dopravu.

„Když jsem se vracel večer z práce domů, i půl hodiny jsem kvůli semaforu stál v koloně před odbočkou na Staré Hutě, kde bydlím,“ uvedl Michael Lapčík.

Katolická škola v Uherském Brodě. Ilustrační foto.
Brod chce prodat budovu školy v Židovně za 4 miliony

V kilometry dlouhé, pomalu se sunoucí řadě aut několikrát uvízl také František Konvalinka z Uherského Hradiště.

„Bylo to opravdu o nervy. Jednou jsme čekali dokonce neuvěřitelných čtyřicet minut. Nechápu, proč tu silnici frézovali, vždyť průjezd Chřiby kompletně opravovali před několika lety,“ kroutí hlavou Hradišťan.

Oprava silnice I/50 se podle mluvčí ŘSD Niny Ledvinové týkala úseku mezi 43. a 45. kilometrem.

„Pokládka asfaltových vrstev byla ukončena v pátek 21. září. Po té budou následovat dokončovací práce – úprava krajnic a dopravní značení. Důvodem oprav byly zaznamenané poruchy, jako ztráta makrotextury, hloubková koroze, mozaikové či podélné trhliny,“ informovala Nina Ledvinová.

Důvody oprav nezpochybňuje ani Starohuťan Michael Lapčík.

„Hrby a praskliny se tam tvoří pořád, to je pravda, opravit to chtělo. Otázkou ale zůstává, proč k závadám dochází,“ položil Michael Lapčík hypotetickou otázku.

K tomu ŘSD uvedlo jen tolik, že na silnici I/50 už do konce roku 2018 další opravy neplánuje. Ty současné by měly podle Niny Ledvinové přijít na více než 17 a půl milionu korun.

Ve skanzenu Rochus se vařilo, peklo, smažilo podle receptů Slovácké kuchařky
Rochus zaplnil Festival chutí a vůní. Dorazily stovky lidí