Vášně vzbuzující netradiční příbytek nepřehlédl Tibor Novotný z Nedakonic, jenž bydlí v jeho blízkosti. „Maringotka předtím stála ukrytá u dvora jednoho z domů, ale koncem loňského roku došlo k jejímu přesunu na jedno z nejviditelnějších míst v obci. Vůbec se nám to nelíbí, že je všem příchozím hned na očích," sdělil Slováckému deníku Tibor Novotný. Nechtěná rarita rovněž zaujala Ivonu Polákovou, která do Nedakonic pravidelně jezdí za přáteli. „Okolí nádraží reprezentativně nevypadá, no a maringotka jej určitě nevylepšila," vyjádřila se Ivona Poláková.

Obyvatelé okolních domů se rozhodli dát najevo svůj nesouhlas s touto nepříliš vábnou ozdobou. Právě Tibora Novotného podle jeho slov spoluobyvatelé vyslali předložit vedení obce návrh, aby maringotku přesunulo jinam. „Je to nepěkná vizitka Nedakonic. Přitom obec má spoustu skrytějších a vhodnějších míst," poznamenal Tibor Novotný.

S ním ale nesouhlasí starosta obce Jaromír Klečka. „Navrhovaná místa se pokaždé někomu nelíbila. Jinde by se zase majitel maringotky nemohl připojit k elektřině. Víme, že řešení u vlakového nádraží není ideální, ale byla to jediná schůdná možnost," argumentoval starosta Nedakonic. Návrhy obyvatel podle něj bralo vedení radnice od začátku v potaz a projednalo hned několik lokalit v Nedakonicích, kde by maringotka mohla zůstat.

„Muž, kteří žije uvnitř maringotky, se dostal do velmi svízelné životní situace. Proto jsme se od začátku snažili najít řešení, které by bylo co nejschůdnější pro všechny," nechal se slyšet Jaromír Klečka. V obci podle něj aktuálně nejsou volné byty, které by mohly majiteli maringotky posloužit, proto jim nezbývá než čekat, zda se nějaký uvolní. „Do té doby jsme samozřejmě přístupni návrhům, jak danou situaci vyřešit," doplnil Jaromír Klečka a vyzval obyvatele obce k pochopení. „Pán nepůsobí žádné problémy, nedělá nepořádek, jen se dostal do špatné situace a ve vedení obce si nepřejeme, aby skončil zcela bez domova. Lidé by se mohli zkusit zamyslet nad tím, že se mu nežije snadno," uzavřel Jaromír Klečka. Obyvatel maringotky nebyl redaktorkou Slováckého deníku na místě k zastižení, proto se k celé záležitosti nevyjádřil.