Budovu číslo 293 na rohu Palackého náměstí totiž v těchto dnech obehnalo lešení a stavební dělníci. „Využili jsme finanční podpory Ministerstva kultury a rozhodli se pro opravu architektonických prvků a samotné fasády tohoto domu," vysvětlil současný ruch kolem budovy Stanislav Blaha, místostarosta Uherského Hradiště. U domu, který upoutá pozornost kolemjdoucích právě vyobrazením arkýře, neseného postavami dvou atlantů, úředníci považují obnovu fasády domu vzhledem k jejímu stavu již delší dobu za žádoucí a nevyhnutelnou. Práce kolem tohoto objektu budou podle Stanislava Blahy probíhat až do srpna 2014. V prostorách budovy sídlí především společnosti z neziskového sektoru, jako třeba Svaz tělesně postižených či některé politické strany. „Do budoucna v tomto objektu počítáme také s pořízením výtahu," prozradil další záměry Stanislav Blaha. Celkové náklady na restaurování architektonických prvků fasády činí 745 000 korun, investice na stavební obnovu jsou ve výši 908 422 korun.

Dvoupatrový dům číslo popisné 293 na rohu Palackého náměstí a ulice Na Morávce je vedený v Ústředním seznamu kulturních památek České republiky a je nejstarší stavbou jihovýchodní strany náměstí. Pochází z roku 1900 a jeho stavitelem byl architekt Josef Schaniak, který se mimo jiné podílel také na vzniku budovy uherskohradišťského gymnázia, lékárny U zlaté koruny na Masarykově náměstí v Hradišti, budovy školy ve Starém Městě či na objektu Lázeňského divadla v Luhačovicích.

Oprava rohového domu na Palackého náměstí je součástí širší akce obnovy památek v Uherském Hradišti. Ta využívá finanční podpory Ministerstva kultury ČR z Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón, pro rok 2014 město z těchto zdrojů získalo částku 1 255 tisíc. Společně s rekonstrukcí tohoto domu, probíhají v současné době práce v rámci stejné akce také na blízké kapli svatého Šebestiána na Palackého náměstí.