Obří pódium vyrostlo před tamní bazilikou Nanebevzetí Panny Marie a sv. Cyrila a Metoděje.

„Kompletní služby na klíč při Dnech lidí dobré vůle, od vize až po finální produkci, zajišťuje naše firma už potřinácté. Konstrukční hliníkové prvky, LED obrazovky a další techniku dopravilo na Velehrad z našich skladů ve Velkém Meziříčí pět kamionů," uvedl Kamil Kružík ze společnosti, která se už dvacet let zabývá stavbou pódiových a zvukových scén pro konání nejrůznějších akcí. Její zaměstnanci byli kupříkladu strůjci pódia, na nějž v Praze vystoupal americký prezident Barack Obama se svou manželkou.

Mezi oběma slavnostními akcemi čeká na techniky firmy náročná pětihodinová noční směna. V jejím průběhu musejí přestavět pódium tak, aby na něm mohli biskupové celebrovat slavnostní poutní mši svatou.

„Změní se stupně pódia a musíme přemístit čtyři velké LED obrazovky. Slavnostní poutní bohoslužbu budou moct lidé sledovat ze dvou obrazovek na západním nádvoří před bazilikou, z jedné obrazovky na severním nádvoří a jedné na východní straně chrámu," informoval vedoucí realizačního týmu stavby pódia Kamil Kružík.